Mamy już 27 przepisów i czekamy na więcej!

Cebuloszyn Dodano 23.05.2013 21:28 przez Kamil Żywolewski Typ: śniadanie
Okazja: na co dzień

Składniki:
Jajka (w zależności od liczby osób i gustu, przeciętnie ok. 9 jajek to 3 porcje)
Cebula lub por
Resztki wędlin, kiełbas, ogólnie mięsa z lodówki

Przygotowanie:
1. Rozbijamy jajka i wrzucamy je na patelnię (można wylać kilka kropelek oleju na patelnię)
2. Kroimy cebulę/pora na plasterki
3. Kroimy resztki mięsa w kostkę
4. Wrzucamy resztki mięsa na patelnię
5. Stawiamy na kuchenkę i smażymy mieszając co jakiś czas (tak jak jajecznicę)
6. Jak jajecznica będzie już gotowa, zdejmujemy z kuchenki i rozkładamy do talerzy/misek
6a. Można podawać z pomidorami/ogórkami/rzodkiewkami/itp.


Oceń przepis:
Obecna ocena: 5.3/6.0 · Ocen: 3

Musisz być zalogowany, aby głosować.



Otwórz w komórce / tablecie


Losowe przepisy

Losowe śniadanie

Najnowsze przepisy użytkownika