Mamy już 27 przepisów i czekamy na więcej!

Naleśniki z jajek Dodano 17.07.2013 18:08 przez Kamil Żywolewski Typ: śniadanie kolacja przekąska
Okazja: na co dzień bezmięsne

Składniki:
4 jajka
1,5 szklanki mąki
3 łyżki mleka
3 łyżki wody
2 łyżki oleju

Przygotowanie:
Jajka rozbić do miski, wsypać mąkę, wlać olej, mleko, wodę.
Wszystko rozmieszać tak, aby była jednolita masa bez grudek.
Masa powinna być lekko wodnista.

Rozgrzać patelnie, wlać kropelkę oleju na patelnię.
Wlać masę na patelnię, tak aby była to cienka warstwa masy na patelni.
Smażyć na patelni wg uznania.
Podawać można z dżemem, czy inaczej, wg uznania.


Oceń przepis:
Obecna ocena: 5.0/6.0 · Ocen: 2

Musisz być zalogowany, aby głosować.



Otwórz w komórce / tablecie


Najnowsze przepisy użytkownika