Mamy już 27 przepisów i czekamy na więcej!

Danie po chińsku Dodano 16.01.2015 14:22 przez SmoQ White Typ: obiad kolacja
Okazja: na co dzień rodzinnie święto impreza

Składniki:
Pierś z kurczaka
4 opak. Fix'u "po chińsku"
Woda
Ryż lub makaron

Przygotowanie:
Ugotuj makaron/ryż. Pokrój pierś z kurczaka w kostkę i podsmaż na patelni, tak, by zrobiła się biała (nie używaj dużej ilości oleju).

Gdy pierś będzie dochodzić, wlej odpowiednią ilość wody do garnka (wg. opakowania), podpal gaz, rozmieszaj dokładnie. Gotuj, aż sos zacznie zmieniać kolor, wtedy dodaj pierś (postaraj się dodać samą pierś, bez wody z tłuszczem, która zostanie na patelni). Gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 10 minut.

Podawaj, nakładając ryż/makaron i zalewając sosem.


Oceń przepis:
Obecna ocena: 6.0/6.0 · Ocen: 1

Musisz być zalogowany, aby głosować.



Otwórz w komórce / tablecie


Najnowsze przepisy użytkownika