Mamy już 27 przepisów i czekamy na więcej!

Parówki w cieście francuskim Dodano 02.01.2015 22:21 przez SmoQ White Typ: śniadanie obiad kolacja przekąska deser
Okazja: na co dzień rodzinnie święto impreza grill

Składniki:
Parówki
Ser żółty
Jajko
Ciasto francuskie

Przygotowanie:
Ciasto francuskie można kupić np. w Biedronce za 3 i pół złotego, więc nie będę zajmował się jego tworzeniem.

Ciasto francuskie rozłóż i pokrój w prostokąty (tworząc siatkę np. 4x3). Utrzyj ser i posyp nim nasze prostokąty. Rozbij jajko.

Parówki pokrój na części tak, by każda z części odpowiadała długością przekątnej prostokąta. Ułóż parówki na serze właśnie po przekątnej. Następnie zawiń rogi ciasta tak, by owinąć parówkę i złącz je ze sobą na górze.

Na koniec posmaruj rozbitym uprzednio jajkiem ciasto, używając pędzelka kuchennego (ew. widelcem czy czymkolwiek, czym uważasz, że sobie poradzisz).

Piecz w temperaturze 200 stopni przez 8 minut bez termoobiegu i przez 2 minuty z termoobiegiem (pilnuj, żeby nie przypalić). Smacznego!

Można jeść z ketchupem, sosem chili, czosnkowym lub bez niczego (i tak będą dobre!)


Oceń przepis:
Obecna ocena: 6.0/6.0 · Ocen: 1

Musisz być zalogowany, aby głosować.



Otwórz w komórce / tablecie


Najnowsze przepisy użytkownika