Mamy już 27 przepisów i czekamy na więcej!

Frytki bez tłuszczu Dodano 05.12.2014 14:11 przez SmoQ White Typ: obiad przekąska
Okazja: na co dzień rodzinnie impreza bezmięsne

Składniki:
Frytki mrożone (dowolna ilość)
Sól do smaku

Przygotowanie:
Uwaga! Zaopatrz się w papier do pieczenia!

Papier rozłóż na blaszce, rozsyp na nim frytki. Wstaw do piekarnika i piecz przez 20 minut w 200 stopniach na termoobiegu z grzaniem od góry (nie nagrzewaj wcześniej piekarnika). Po 20 minutach obróć frytki na drugą stronę (nieprzypieczone na górę) i piecz jeszcze 8 do 10 minut. Wyjmij, nałóż na talerz, posyp solą.

Mamy danie bez tłuszczu, szybkie, i smaczne!
Można dorzucić do piekarnika np. naciętą kiełbasę.

Et voilà!


Oceń przepis:
Obecna ocena: 6.0/6.0 · Ocen: 1

Musisz być zalogowany, aby głosować.



Otwórz w komórce / tablecie


Najnowsze przepisy użytkownika