Mamy już 27 przepisów i czekamy na więcej!

Krokiety po studencku Dodano 19.11.2014 22:00 przez SmoQ White Typ: obiad
Okazja: na co dzień rodzinnie

Składniki:
Parówki
2 jajka
Mąka
Mleko
Szczypta soli
Zapach do ciast
Bułka tarta
Olej do smażenia

Przygotowanie:
Ugotuj parówki pokrojone na pół. W międzyczasie przygotuj naleśniki: mąkę wsyp do miski, wbij jajko, dodaj szczyptę soli, zalej mlekiem i dokładnie zmiksuj. Ciasto na naleśniki powinno być rzadkie (prawie jak woda). Usmaż naleśniki, w międzyczasie wyłączając parówki. Im cieńsze będą naleśniki, tym lepiej. Używaj małej ilości oleju, żeby łatwiej było Ci rozprowadzić ciasto na patelni. Nie smaż naleśników zbyt mocno! To dopiero pierwszy etap smażenia.

Przygotuj miskę z jajkiem i mlekiem (rozbij je ze sobą) i talerz z bułką tartą.

Kiedy naleśniki i parówki będą gotowe, bierz po kolei po naleśniku, umieść na jego środku połówkę parówki, zawiń boki w poprzek parówki, następnie dolną część do góry i zwiń w rulon. Następnie wymaczaj w mleku z jajkiem i obtocz w bułce tartej (jak schabowe). Usmaż na nieco większej ilości oleju niż ostatnio, starając się nie przypalić zbyt mocno :-)

Podawaj z ketchupem lub czym kto woli.


Oceń przepis:
Obecna ocena: 6.0/6.0 · Ocen: 2

Musisz być zalogowany, aby głosować.



Otwórz w komórce / tablecie


Losowe przepisy

Losowy obiad

Najnowsze przepisy użytkownika